Seyrüsefer

Günlüğü 3 Yaşında

Kendi oyununu kendin yap

Posted on | Temmuz 17, 2007 | 23 Comments

closeBu yazı 3 yıl 1 ay 17 gün önce yayınlanmış olduğundan güncelliğini yitirmiş veya içeriğindeki bilgilerin geçerliliği kaybolmuş olabilir. Herhangi bir yanlış anlaşılmadan bu site sorumlu değildir.

game maker 300x225 Kendi oyununu kendin yapSizler de benim gibi bilgisayar oyunlarına meraklıysanız eminim sizde oyunların nasıl yapıldığını merak etmişsinizdir. Ya da hiç kendi oyununuzu yapmayı düşündüğünüz oldu mu? O halde size iyi bir haberim var. Tek yapmanız gereken bu siteye girerek sitedeki programı yüklemek. Programı bilgisayarınıza kurduktan sonra kendi oyununuzu yapmaya başlayabilirsiniz. Üstelik programı kullanmak için programlama bilmenize gerek yok. Herşeyi program hallediyor.

Programın adı Game Maker. Program size oyununuzu hazırlamak için bazı hazır setler sunuyor. Size kalan bu setleri kullanarak dilediğiniz oyunu hazırlamak. Programı ben kurdum fakat daha bir oyun yapmaya başlamadım. Ama en yakın zamanda ilk oyunumu hazırlayıp burada yayınlayacağım. Şimdilik sadece programı yüklemek ve program hakkında bilgi almak için gerekli bağlantıları verebiliyorum. Daha sonra detaylı bir şekilde nasıl oyun yapıldığını anlatan bir yazı yazmayı planlıyorum.

Sitede ayrıca oyun yapmanızı kolaylaştıran bazı hazır setler bulmanız mümkün. Bunun dışında nasıl oyun yapıldığını anlatan pdf formatında hazırlanmış derslerde var. Tabi bir de hazır oyunlar. İsterseniz hazır bir oyunu yükleyip üzerinde değişiklik yapın, isterseniz yepyeni bir oyun hazırlayın. Herşey size kalmış.

Game Maker programını indir: http://www.yoyogames.com/gamemaker/try

Gelelimbir başka oyun yapma yöntemine. Bu kez hiç bir programa ihtiyacınız yok. Yapmanız gereken tek şey bu siteye girmek. Siteye girdiğinizde hazır oyunlardan birini seçmek. Gerekli düzenlemeleri yaptıktan sonra oyununuz hazır. Oyunu kaydetmek ve başkalarına göndermek için siteye üye olmanız gerekiyor. Çok kısa süren bir üyelik işleminden sonra yaptığınız oyunları artık sitede yayınlayabilirsiniz. Örnek olarak hazırladığım oyunları görmek isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.

Game Maker programının nasıl kullanıldığnı ve örnek oyunları görmek için aşağıdaki dosyaları indirebilirsiniz. Not: Dersler ingilizcedir.

Ders 1: İlk oyununu yap.
Ders 2: Yönt tuşlarını kullanmak
Ders 3: Labirent oyunları
Ders 4: 3 boyutlu oyunlar hazırlamak
Ders 5: FPS oyunu hazırlamak

Diğer dersler için tıklayın…

Bu yazı toplamda 8638, bugün ise 0 kez görüntülenmiş

Yorumlar

23 Responses to “Kendi oyununu kendin yap”

  1. berkay
    Temmuz 29th, 2010 @ 14:36

    ya üye nerden olunuyor yardım

  2. apstairs
    Ağustos 9th, 2010 @ 11:20

    oyun süper gelin kendim kurdum harika yapacam…

  3. cansu
    Ağustos 13th, 2010 @ 15:23

    yaha nerden girioz yaha bu ne

Sayfalar: « 1 2 [3] Show All

Leave a Reply





Security Code:

Page Rank Icon Creative Commons License site statistics Bu site ne kadar popüler? Site Haritası Subscribe to me on FriendFeed Pageboss.com