CD ve DVD gibi optik medyalar iyice yaygınlaştı. Hatta çoğumuzun evinde bunlar artık havada uçuşuyor. Bazen yanlışlıkla bardak altlığı oluyorlar, bazen de ufaklıkların elinde frizbi gibi oradan oraya uçuyorlar. Ama gün geliyor, bu döne dolaşa çizilen disklerin içinden bir şey lazım oluyor. Takıyorsunuz diski cihazınıza, ama çizikler yüzünden okunamaz hale geldiğini görüyorsunuz. Şimdi ne olacak?

bozukcd

Eğer diskin içindekilere çok ihtiyacınız varsa Unstoppable Copier programını bilgisayarınıza kurup deneyebilirsiniz. Bu program, diski baştan sona denetleyerek okunabilen bölgelerdeki veri parçalarını ayıklıyor ve bunları birleştirerek dosyalarınızı kurtarmaya çalışıyor. Şansınız varsa, ihtiyaç duyduğunuz verileri kurtarılan parçalar arasında bulabilirsiniz. Ücretsiz olan ve Türkçe dil desteği de bulunan programı, sabit diskten veri kurtarmak için kullanmak da mümkün.

Kaynak: Bilimve Teknik / Eylül-2007

Programın kullanımı: Kopyalamak istediğiniz dosyanın adını veya yolunu “Kaynak” alanına, hedef klasoru de “Hedef” alanına girin. Kolayca seçmeniz için, Gözat tuşları, her iki alanın yanına da yerleştirilmiştir. Kopyalamak istediğiniz dosyayı seçtikten sonra, işlemin başlaması için yapmanız gereken tek şey “Kopyala” tuşuna basmaktır.

Programın kullanımı hakkında daha detaylı bilgi için, programın “Yardım” bölümüne bakabilirsiniz.

Roadkil’s Unstoppable Copier (Son Sürüm): İNDİR


Tayfun Kurt

Son on beş yıldır; bildiklerimi, gördüklerimi, yaşadıklarımı siteyi ziyaret eden okuyucular ile paylaşmaktayım. Blogta; bilim ve teknoloji, bilgisayar kullanımı, İnternet, genel kültür, sanat gibi çeşitli konularda beğendiğim haberler, makaleler ve kişisel yazılarım yer almaktadır.

0 yorum

Bir yanıt yazın

Avatar placeholder

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir