2017 Kolay Dantel Örnekleri Hakkında

659e418d948466ae7dbfbe70a0475094

Çeyizlerin vazgeçilmez parçaları arasında yer alan danteller, evin değişik bölgelerin de her zaman kullanılıyor. Geçmişte bugüne izler taşıyan dantel örnekleri mevcuttur. Büyük büyük annelerden filan kalan dantel modelleri, tam anlamıyla tarihi eser kadar değerlidir. Çünkü o kadar farklı teknikler kullanılarak yapılmışlar ki hayran kalmamak elde değil. Geçmişten, bugüne yapılan dantel modelleri de farklılaşarak yeni modeller ortaya çıkmıştır. Her alan da rahatlıkla kullanacağınız dantel örnekleri görenleri kendine hayran bırakıyor.

Dantelin Kullanım Alanları

Danteller, evlerimizin her kösesin de görmeye alıştığımız, her genç kızın çeyizinde mutlaka bulunan, olmazsa olmaz denilecek aksesuarlar arasında yerini alır. Birbirinden güzel ve farklı dantel örnekleri ile kullandığımız alana göre boyutları da değişmektedir. Danteller ile fiskos, tepsi örtüsü, pike kenarı, namazlığa ayağı, havlu kenarı gibi modeller yapılabilir. Dantel örnekleri üzerinde en çok rastlanılan motifler ise çiçek, kalp, bazen havlu kenarlarında yazılar, gül ve bazen de hayvan motiflerine sıklıkla kullanırız. Dantelleri bazen tek bir parçada kullanabileceğimiz gibi parça şeklin de motifler yaparak ta, bunları birleştirip daha büyük parçalar oluşturmak için kullanabiliriz

Dantel Örnekleri

Danteller, önceden çok sık kullanılıyordu ama son zamanlarda artık insanlar bu tarz işleri yapacak zaman bulamadığı için ya hazır alıyor, ya da hazır takımları almayı tercih ediyor. Maalesef gösterişine aldanıp almış olduğumuz talkımlar; boncuk işlemeli ve oldukça hassas olduğu için bir yıkamada bile yerle bir olabiliyor. Ama dantel örnekleri öyle değil, yılarca kullanılıp bizim kahrımızı çekiyor ama, yıllara meydan okuyarak yıpranmıyor ve hala yeniler. Bu yüzden raflara kaldırdığımız danteller artık geri dönüyor. İnsanlar artık yüzeysel işlerden hoşlanmıyor, tamamen doğal olan ne varsa onu istiyor. Gerçekten çok doğru “ne varsa eskilerde var”. Dantel örnekleri yapılırken kullanılacak alana göre pul, sim, boncuk ve kurdele gibi aksesuarları da yaparak farklı bir görünüm elde etmeniz mümkündür.

Dantel Yapılışı

Özellikle çeyizler de sıklıkla yer alan danteller, genellikle ören bayan beyaz iplerle ve tığlarla yapılmaktadır. Bazı bayanlar havlu kenarı yaparken havlunun üzerinde bulunan modele uydurmak amacı ile renkli iplerden de faydalanabiliyor. Evlerimizin her odasın da kullandığımız danteller, kıyafetlerde de kullanmaya başladı. Dantel örnekleri maharetli bayanların elinde şaheser gibi işlenirken, bilmeyenleri için de yapacak bir şey yok. Hazır satan kişilerden alarak ya da öğrenmeye azimli ise, internetten video ya da bloglardan anlatımlı videoları izleyerek te dantel örnekleri hakkında bilgi sahibi olabilirler.

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Scroll to Top