closeBu yazı 2 yıl 8 ay 5 gün önce yayınlanmış olduğundan güncelliğini yitirmiş veya içeriğindeki bilgilerin geçerliliği kaybolmuş olabilir. Herhangi bir yanlış anlaşılmadan bu site sorumlu değildir.

Dünya Nüfus Günü 1987′den bu yana her yıl 11 Temmuz günü kutlanıyor. Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu, bugünü bir kutlamadan çok, nüfus artışından kaynaklanan sorunların gündeme gelmesi, tartışılması ve çalışmaların hızlandırılması için bir fırsat olarak değerlendiriyor.

DünyaNüfus Günü’nde temel olarak yoksulluk ve üreme sağllığı hizmetleriyle ilgili çalışmalar yapılır. 2007 yılı Dünya Nüfus Günü’ndeyse dört temel yaklaşımı vurguluyor.

ERKEKLER İŞBAŞINDA:

  1. Eşlerinizegebelikleri sürecinde destek olun! Gebe kadınları destekleyin!
  2. Bebek ve çocuklarınızın her türlü bakımını kadınlarla paylaşın!
  3. Kızçocuklarını OKUTUN!
  4. Ebeveyn olarak eşlerinizle sorumluluklarınızı EŞİT olarak paylaşın!

11 Temmuz Dünya Nüfus Günü

Erkeklerinbu belirtilen konulardaki paylaşımcı tutumları, toplumda sağlık (özellikle de kadın sağlığı) alanında da pek çok olumlu değişimi gerçekleştirmeye neden olacaktır. Bunlardan başlıcaları:

  1. Kız çocukların erken evlilikleri engellenir. Riskli gebelikler önlenir.
  2. Gebelikdöneminin daha sağlıklı geçmesi, kadınların sağlık hizmetlerinden yararlanmaları kolaylaşır. Doğum öncesi bakım hizmetlerinden yararlanma hızı artar.
  3. İstenmeyengebelikler önlenir.
  4. Anne ölümleri azalır.
  5. Çocukölümleri azalır.
  6. Korunabilir hastalıklara bağlı ölümler azalır.
  7. Bulaşıcıhastalıklar engellenebilir.

Bilimve Teknik Dergisi – Temmuz/2007

Bu yazı toplamda 1618, bugün ise 2 kez görüntülenmiş