150 yılın en büyük icadı:Sifon
Posted on | Mart 20, 2007 | No Comments
Bu yazı 3 yıl 5 ay 16 gün önce yayınlanmış olduğundan güncelliğini yitirmiş veya içeriğindeki bilgilerin geçerliliği kaybolmuş olabilir. Herhangi bir yanlış anlaşılmadan bu site sorumlu değildir.
İngiliz tıp dergisi ‘British Medical Journal‘ın okurları arasında yaptığı ankete göre, son 150 yılda tıp dünyasında kaydedilen en büyük ilerleme sifonun icadı.
British Medical Journal, ilk yayımlandığı yıldan bu yana tıp dünyasının en büyük buluşunu belirlemek için okuyucularını jüri yaptı.
Aralarında bilgisayarın icat edilmesi, antibiyotiğin keşfi, doğum kontrol hapları ve aşıların geliştirilmesinin de yer aldığı 15 buluş arasından ‘tıp dünyasında son 150 yılın en büyük gelişmesi’ halk oyuyla belirlendi.
11 binden fazla kişinin katıldığı anketin sonucunda, sifonun icadı antibiyotiklerin geliştirilmesini de geride bırakarak birinci oldu.
‘Hijyen konusunda devrim yaratanlar’ olarak da; koleranın sudan bulaştığını kanıtlayan bilimadamı John Snow ve 19′uncu yüzyılda bir yasayla İngiltere’de tuvalet ihtiyacının açık ortamda giderilmesini yasaklayan hukukçu Edwin Chadwick gösterildi.
Derginin düzenlediği ankette ikinci sırada antibiyotiklerin keşfi, üçüncü sırada da anestezi yöntemi yer aldı.
Aşıların geliştirilmesi dördüncü sırada yer alırken, DNA yapısının keşfi de en büyük beşinci buluş seçildi.
Haber:CNNTURK.com
Bu yazı toplamda 2427, bugün ise 2 kez görüntülenmiş
Yorumlar
Leave a Reply
